Ethän maksa liikaa kulutusluotostasi? Kilpailuta lainat ja selvitä korkokulut

Oletko perillä siitä, onko nykyinen luottosi kallis? Helpoimmin saat asian selville kilpailuttamalla lainasi. Lainojen kilpailuttaminen on helppoa ja kannattavaa erityisesti epävarmassa taloustilanteessa. 

Olivatpa kyseessä sähkösopimukset, liittymät tai lainat, kannattaa ne aina kilpailuttaa. Nyt jos koskaan on korkea aika kilpailuttaa myös kulutusluotot, sillä ainoastaan vertailemalla lainatarjoukset saat selville, onko nykyinen kulutusluottosi tarpeettoman kallis. Erot eri luotonmyöntäjien välillä voivat olla tuntuvia, ja mitä isommasta kulutusluotosta on kysymys, sitä suuremmat ovat kilpailutuksen tuomat säästömahdollisuudet.

Kulutusluotto on kertalaina, joka myönnetään yksityishenkilölle lainana hankintoja tai kuluttamista varten. Kulutusluottoa varten et tarvitse vakuuksia tai takaajia, sillä kulutusluotto on vakuudetonta lainaa.

Usein kulutusluottoja käytetään pidempään suunniteltujen hankintojen toteuttamiseen, kuten remontointiin tai auton rahoittamiseen. Kulutusluotolla voi myös maksaa pienempiä arjen hankintoja, kuten huonekaluja tai tarpeellisia kodinkoneita. Kulutusluottoa käytetään myös lainojen yhdistämiseen.

Kulutusluoton suuruus voi vaihdella muutamasta tuhannesta eurosta aina 60 000 euroon asti. Luoton takaisinmaksuaika on sovittavissa 1–20 vuoden välille, mutta luoton voi maksaa takaisin myös ennenaikaisesti.

Maailmantilanne ja korot muuttuvat – pysy ajan tasalla

On hyvä huomioida, että vaikka nykyinen kulutusluottosi olisi ollut lainanottohetkellä edullisin, tilanne ei välttämättä ole enää sama. Kulutusluottojen korot elävät jatkuvasti, ja muutokset talouspoliittisessa tilanteessa ovat johtaneet siihen, että nykyinen korkotaso on todennäköisesti hyvin erilainen kuin se oli aiemman lainasi ottohetkellä. Kulutusluottojen vertailussa ratkaiseva tekijä on lainan todellinen vuosikorko, joka sisältää nimelliskoron lisäksi kaikki muutkin lainan kustannukset, kuten tilinhoitomaksut, käsittelymaksut ja laskutuspalkkiot.

Lisäksi pankkien myöntökriteerit lainalle vaihtelevat, joten on mahdollista, että saat nyt lainatarjouksia useammalta pankilta ja rahoituslaitokselta kuin silloin, kun hait nykyistä kulutusluottoa. Myös elämäntilanteesi voi vaikuttaa positiivisesti kulutusluottojen ehtoihin: jos sinulla on esimerkiksi takanasi pidempi yhtäjaksoinen työsuhde tai tulosi ovat aiempaa paremmat, sinulle voidaan nyt myöntää laina pienemmällä korolla ja paremmilla ehdoilla.

Seuraa taloudellista tilannetta ja kilpailuta lainat

Budjetointi ja ennakointi ovat talouden hallinnassa kaikkein tärkeimpiä asioita. Mikäli haluat varmistaa, ettet maksa lainastasi tarpeettomia kuluja, kannattaa lainat aina kilpailuttaa.

Lainojen kilpailuttaminen on helppoa, nopeaa ja ilmaista. Luotettava lainavertailupalvelu kilpailuttaa lainasi reiluin ehdoin, jotta näet talouteesi aidosti sopivimman vaihtoehdon.

Kulutusluottonetistä.fi